Kunststoffen

eenvoudig te verwerken

Het recyclen van plastic, een kwestie van sorteren

De vraag over of dat een product wel of niet gerecycled kan worden blijft specialistisch. Vooral op het gebied van plastic blijft dit lastig en kan consumenten verwarren. Daarom wordt ieder type plastic op specifieke soort gecategoriseerd. Dit omdat iedere soort weer een verschillende behandelingsmethode vereist. Bij NK Recycling kopen en verkopen we PET, HP-PE, PVC, LD-PE, PP, PS en overige kunststoffen zoals PMMA, Polycarbonaat, Polyamide, ABS en vezelversterkte kunststof.

Kunststoffen

Van afval tot grondstof

Van kunststoffen maken we een eindproduct, een nieuwe grondstof. Deze grondstof wordt in Europa verwerkt waarna er weer nieuwe producten van gemaakt worden. De circel is rond, het proces zal zich blijven herhalen, recycling blijft de toekomst.

Kunststoffen

Codes en afkortingen

Op elk kunststofproduct staat, vaak aan de onderkant, een symbool van drie rondlopende pijltjes met daarin een cijfer of een afkorting. Het is een identificatiesymbool. Het cijfer geeft het soort kunststof aan. Dit is heel handig voor afvalinzamelaars en recyclers. Zo kunnen de kunststoffen op materiaalsoort worden ingezameld en verwerkt. Hiernaast zie je een overzicht van de codes en afkortingen.

kernwaarden

Op ons kunt u bouwen

Specialist

Specialist in recycling en continu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Netwerk

Werken uitsluitend met erkende en gecertificeerde organisaties.

Kosten

Lage overheadkosten waardoor we altijd eerlijke prijzen rekenen.

Ervaren

Al meer dan 40 jaar ervaring met het verwerken van afvalstromen.