Metalen

Metalen

Metalen zijn optimaal te recyclen!

Koper, oud ijzer, zink, lood, aluminium, roestvrijstaal, door de goede recyclebaarheid levert metaal sinds jaar en dag geld op. Nadat de metalen zijn opgehaald worden ze gesorteerd. Een grote kraan verplaatst de verschillende soorten naar hun eigen sorteervak. Bij kleinere objecten kan dit ook handmatig worden gedaan. De verschillende soorten zoals, staal, koper, lood en aluminium worden van elkaar gescheiden om ze zo goed mogelijk opnieuw in te kunnen zetten. Dit alles onder toeziend oog van de Metaalrecycling Federatie die het metaalbedrijf heeft gecertificeerd met het MRF-keurmerk.

Metalen

Ferro VS Non-Ferro?

Ferrometalen zijn die materialen waarbij ijzer het voornaamste bestanddeel vormt. Hierdoor roesten ze zijn ze magnetisch. Kobalt, nikkel en gadolinium worden ook tot de ferrometalen gerekend. Alle overige metalen worden tot de non-ferrometalen gerekend. Ferrometalen komen wijdverspreid voor en dat geeft aanleiding geeft tot een groot aantal (technische) toepassingen. De economische waarde wordt bij de ferrometalen dus vooral door de kwantiteit bepaald. Bij non-ferrometalen wordt de waarde juist bepaald door de kwaliteit, omdat ze veel minder voorkomen, met uitzondering van aluminium. In bij recycling is het onderscheid tussen de ferrometalen enerzijds en de non-ferrometalen anderzijds belangrijk want met behulp van magneten wordt namelijk het nasorteren ervan bereikt.

Ferro
95%
Non-Ferro
97%

Metalen

Hoe wordt metaal gerecycled?

Als eerst wordt gekeken naar de mogelijkheid om een voorwerp van metaal in zijn geheel her te gebruiken. Bijvoorbeeld een metalen balk die nog in goede staat is om te gebruiken in de bouw. Wanneer dit niet mogelijk is wordt het metaal gescheiden aangeleverd aan de hoogovens waar het wordt omgesmolten om er weer nieuwe producten van te maken.

kernwaarden

Op ons kunt u bouwen

Specialist

Specialist in recycling en continu op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen.

Netwerk

Werken uitsluitend met erkende en gecertificeerde organisaties.

Kosten

Lage overheadkosten waardoor we altijd eerlijke prijzen rekenen.

Ervaren

Al meer dan 40 jaar ervaring met het verwerken van afvalstromen.